Andningsterapi

Vad betyder andningen i våra liv?

Om du andas cirka 30.000gg/dygn och varje andetag stimulerar din kropp på tjogtals sätt för varje andetag du tar och det är en del av det kroppsliga system som vi faktiskt kan påverka med hjälp av vår vilja… vad tror du?

Om andningen kan både momentärt och via övning på lång sikt t.ex. kan stabilisera vårt blodtryck, sänka vår puls, påverka vår muskeltonus, påverka vår matsmältning, hjälpa dig till utökad självkontroll, förstärka ditt immunförsvar, förbättra din sömn mm. tror du då att det skulle kunna vara till nytta för dig att lära dig allt du kan få om din egen andning?

En andningskurs ger dig chansen till kunskap du egentligen borde ha fått via skola och andra instanser såsom av dina föräldrar, lärare, instruktörer inom sport och t.ex. terapier o.s.v. Du får plötsligt tillgång till verktyg som kan hjälpa dig att reglera dina känslor och tankar, ge dig mer energi samtidigt som du blir lugnare och kan tänka klart när du är i en svår situation. med antingen kan du reglera dig själv mycket enklare.

Gestaltterapi och Evidens

Jag kom att läsa denna artikel på gestaltterapi.info och jag vill dela med mig. Jag har alltså inte skrivit denna text. …

Gestaltterapi, vad är det?

Gestaltterapi är en form av psykoterapi som funnits sedan starten 1951 då grundarna gav ut boken “Gestalt therapy: …

Vårt immunförsvar behöver förstärkas mot Covid-19

Från tid till annan kommer influensor och kraftfulla luftvägsinfektioner som drabbar människor i hela samhället. I samband …