Blodtryck och massage

Cardiovascular system
Massage är ett utmärkt sätt att behandla högt blodtryck...

Dela detta inlägg

Massageterapi är en effektiv behandlingsform för människor som lider av problem med blodtrycket. Specifikt är det bra att behandla alla de tusentals människor som ännu inte utvecklat högt blodtryck.

”Findings of the study indicated that massage therapy is a safe, effective, applicable and cost-effective intervention in controlling BP of the pre-hypertension women and it can be used in the health care centers and even at home.”

I presentationen av forskningsprojektet klargör man tydligt att även om man inte förstå exakt hur det går till så ger återkommande massagebehandlingar en blodtrycksreglering.

Här nedan är en översatt text från undersökningen.

Generellt visade genomsnittliga systoliska och diastoliska förändringar i testgruppen jämfört med kontrollgruppen i denna studie en signifikant skillnad under interventionssessionerna.

Tre dagar efter studien var det fortfarande en signifikant skillnad mellan test- och kontrollgrupperna i systolisk och diastolisk blodtryck. 

Detta indikerar att effekterna av massage består i minst 3 dagar efter behandlingen.

Olneys studie (2005) visade signifikanta skillnader i systolisk och diastoliskt blodtryck mellan de två grupperna 48 timmar efter studien. [9]

Många av forskarna har också ansett att den lätta BT-minskningen är värdefull och tror att den kan orsaka immunisering av biverkningarna. Nu, enligt de erhållna resultaten i den aktuella studien, kan man dra slutsatsen att massageterapi, oavsett dess okända mekanism, avsevärt kan minska klienternas BT och förhindra dess biverkningar; så att genomsnittlig systolisk och diastolisk BP från pre-hypertoniområdet från början av studien har lett till normalt Blodtryck. Dessutom kvarstår effekterna av massage i minst 3 dagar efter ingreppet. Därför introducerade forskarna massageterapin som en effektivt omvårdnadsintervention för att justera Blodtrycket hos de prehypertensiva klienterna.

Nyhetsbrev

se när jag publicerar nya artiklar

Utforska mer

Vad är Evidens?
ACT

Bensodiazepiner är Livsfarliga

”Bensodiazepiner kan leda till missbruk och beroende. Missbruksvården har redan betydande utmaningar och det är bedrövligt om en felaktig vård skulle leda till behandling inom en helt annan vård, både för de drabbade patienterna och med tanke på de onödiga kostnader som det innebär.”

Uncategorized

Polyvagala teorin – PTSD och andra diagnoser

Teorin kopplar utvecklingen av det autonoma nervsystemet till affektiv upplevelse, känslomässiga uttryck, ansiktsgester, röstkommunikation och tillfälligt socialt beteende. På detta sätt ger teorin en rimlig förklaring till

Vill du komma i kontakt

Skicka mig en rad

Thomas Sonefors

www.kroppogestalt.se använder digitala kakor. Genom att fortsätta använda sidans alla 7 sorters kakor godkänner du desamma :-) välkommen!