Snarka

Dela detta inlägg

Botemedlet mot snarkande (Bli fri från ditt snarkande)

Vad är det som gör att vi snarkar?

Snarkandet är ljud som ofrivilligt framställs när vi sover. Ljudet produceras när kombinationen av komprimerad luft passerar mellan slemhinnor som på ett olämpligt sätt bringas ”i svängning” och vibrerar på ett liknande men avsevärt mindre sofistikerat sätt som när vi talar.

Vad som i regel skapar snarkandet är följande.

 1. Andningen är för kraftfull och för mycket luft passerar de övre luftvägarna.
 2. positionen i de övre luftvägarna obstrueras endera genom ngn form av felaktig position i nacke, käke och liknande.
 3. Kost och dryck, däribland när man äter likväl som innehåll, däribland brister eller överkonsumtion.
 4. Stress, oro och rädsla.
 5. Andra faktorer såsom; snus, cigaretter, alkohol, kaffe, socker och andra liknande substanser.
 6. Fysisk kondition.

Både punkt ett och två har flera olika möjligheter att justera naturligt och träna så att ljudet inte längre tillverkas. Punkt 3, 4 och 5 kan också kräva justeringar och träning liksom punkt 6.

Vi börjar med punkt 2.

Vad är det då som skapar en felaktig position i halsen? Till det finns det i stora drag 3 naturliga anledningar; 1. Nackens spänningar och position. 2. käkens placering och 3. på grund av flera andra orsaker så är näshålans slemhinnor överkänsliga på gränsen till inflammerade och därmed svullna. Detta sätter också bihålorna ur spel vilket kan leda till bihåleinflammationer, ofta förekommande huvudvärk och andra mer diffusa symptom.

Genom enkla åtgärder kan vi börja träna hela organismen att finna den djupa avspänning som gör att vi finner vila när vi sover. Vi kan också justera kost och dryck och andra aspekter som påverkar just din sömnupplevelse då vi alla är olika.

Punkt nummer 1 

Kräver en hel del avsiktlig andning och aktivering av det egna valet (Hur jag andas är för det alla mesta helt omedvetet och oavsiktligt utan det bara sker) för att träna upp andningen att fungera naturligt och inte re-agera. När vår andning är otränad och är i obalans så har vi en andningsmuskulatur som påverkas mycket av och t.o.m. helt styrs av yttre faktorer och för att ändra på detta krävs en hel del träning som kommer (som en positiv bieffekt) att ge dig tillgång till många olika positiva aspekter av att vara du.

Punkt 3, 4 och 5

Dessa är de yttre faktorerna som du själv kan besluta om och hur snabbt och effektivt du skall sluta med att snarka hänger på din vilja att förändra dessa aspekter av ditt varande.

Hur kan du få hjälp hos mig?

 1. En Andningskurs och mer specifika övningar för att åtgärda just ditt problemområde.
 2. Analys av kostvanor och liknande som påverkar sömnen.
 3. Stress; Genom samtalsterapi kan vi analysera och behandla om där finns underliggande stress, oro och liknande.
 4. Analysera och även behandla fysiska åkommor relaterade till nacke, axlar och käken som bidrar till snarkande.

Jag är:

 • Samtalsterapeut; både ACT (KBT) och Gestaltterapeut (Humanistisk, Holistisk terapi).
 • Traumaterapeut.
 • Jag är kroppsterapeut.
 • Jag är andningsinstruktör.
 • Meditiationsinstruktör.

Kost och liknande analyser kommer från ett långt intresse för hur hela människan påverkas av allt vi gör.

Om du kommer till mig för att arbeta bort snarkning så gör vi det utifrån just dina behov.

Sluta snarka!!!

Nyhetsbrev

se när jag publicerar nya artiklar

Utforska mer

ACT

Snarka

Botemedlet mot snarkande (Bli fri från ditt snarkande) Vad är det som gör att vi snarkar? Snarkandet är ljud som ofrivilligt framställs när vi sover. Ljudet produceras när kombinationen av komprimerad luft passerar mellan slemhinnor som på ett olämpligt sätt bringas ”i svängning” och vibrerar på ett liknande men avsevärt mindre sofistikerat sätt som när

Vad är Evidens?
ACT

Bensodiazepiner är Livsfarliga

“Bensodiazepiner kan leda till missbruk och beroende. Missbruksvården har redan betydande utmaningar och det är bedrövligt om en felaktig vård skulle leda till behandling inom en helt annan vård, både för de drabbade patienterna och med tanke på de onödiga kostnader som det innebär.”

Vill du komma i kontakt

Skicka mig en rad

Thomas Sonefors

www.kroppogestalt.se använder digitala kakor. Genom att fortsätta använda sidans alla 7 sorters kakor godkänner du desamma :-) välkommen!