Varför Gestaltterapi

Dela detta inlägg

Att välja att gå till en gestaltterapeut kan vara fördelaktigt av många anledningar. Här är några potentiella skäl till varför du kan välja att söka gestaltterapi:

  1. Fokusera på nuet: Gestaltterapin lägger radikal vikt vid individens upplevelse av nuet. Om du söker terapi som hjälper dig att utveckla större självmedvetenhet om tankar, känslor och varandet här och nu är gestaltterapi en bra passform. Det kan hjälpa dig att utforska och förstå mönstren och dynamiken i din upplevelse när du utvecklas i realtid.
  2. Integration av sinne, kropp och känslor: Gestaltterapi inser vikten av att integrera olika aspekter av människan och att bli ett och det samma som ägs av människan, inklusive tankar, känslor, förnimmelser och beteenden. Om du letar efter en terapi som utforskar kopplingen mellan dessa aspekter och främjar en holistisk/total förståelse av dig själv, kan gestaltterapi erbjuda värdefulla insikter och kraftfulla verktyg.
  3. Utforskning av personligt ansvar: Gestaltterapi betonar personligt ansvar för ens handlingar, val och upplevelser. Om du är intresserad av att undersöka hur du bidrar till dina egna upplevelser och hur du kan ta ansvar för dina tankar, känslor och beteenden, kan gestaltterapi ge en ram för att utforska och utveckla självmedvetenhet.
  4. Relationsdynamik och interpersonell/mellanmänsklig tillväxt: Gestaltterapi lägger stor vikt vid den terapeutiska relationen och utforskandet av relationsdynamik. Om du söker terapi som fördjupar dig i dina mönster att relatera till andra, adresserar relationsutmaningar eller utforskar din egen tillväxt i samband med interpersonella interaktioner, kan gestaltterapi vara väl lämpad för detta ändamål.
  5. Stöd för personlig tillväxt och självupptäckt: Gestaltterapi ses ofta som en facilitator för personlig tillväxt och självupptäckt. Om du vill utforska din potential, öka självmedvetenheten och förbättra ditt övergripande välbefinnande, kan gestaltterapi erbjuda en välgörande grund att stå på.

Det är viktigt att notera att även om Gestaltterapin är en 4 år lång utbildning med en gedigen grund i teori och praktik så kommer du att möta gestaltterapi på olika sätt med olika terapeuter så det är viktigt att som med alla andra psykoterapier att prova dig fram och hitta den terapeut du känner dig trygg och utmanad av.

Nyhetsbrev

se när jag publicerar nya artiklar

Utforska mer

ACT

Snarka

Botemedlet mot snarkande (Bli fri från ditt snarkande) Vad är det som gör att vi snarkar? Snarkandet är ljud som ofrivilligt framställs när vi sover. Ljudet produceras när kombinationen av komprimerad luft passerar mellan slemhinnor som på ett olämpligt sätt bringas ”i svängning” och vibrerar på ett liknande men avsevärt mindre sofistikerat sätt som när

Vad är Evidens?
ACT

Bensodiazepiner är Livsfarliga

“Bensodiazepiner kan leda till missbruk och beroende. Missbruksvården har redan betydande utmaningar och det är bedrövligt om en felaktig vård skulle leda till behandling inom en helt annan vård, både för de drabbade patienterna och med tanke på de onödiga kostnader som det innebär.”

Vill du komma i kontakt

Skicka mig en rad

Thomas Sonefors

www.kroppogestalt.se använder digitala kakor. Genom att fortsätta använda sidans alla 7 sorters kakor godkänner du desamma :-) välkommen!