Thomas Sonefors

 

Thomas Sonefors

 

-Hej Thomas, så vem är du? 

-Ja du, Thomas, vad skall jag säga? Vad vill du veta?

-Tja, om jag skall gå i terapi hos dig så kan du väl berätta lite om dig själv,  din utbildning och hur du tänker, vilka metoder du använder o.s.v. ?

-Ja, det kan jag ju göra! Ja, hm, var skall jag börja? Ok… Jag säger lite om metoderna till att börja med.

-Som du vill Thomas!

Då så, Jag är idag:

1. Gestaltterapeut = Holistisk samtalsterapeut. En metodik som varit aktuell sedan 1951. Jag är färdig Gestaltterapeut sedan 2017 

2. Jag utbildar mig just nu också till att bli ACT-terapeut; Acceptance and Commitment Therapy. (ACT) Något som jag blir klar med i Dec 2024 men under tiden kommer jag att ta emot utbildningsklienter.

3. Jag är  kroppsterapeut sedan 25 år och jag är…

4. Andningsinstruktör.

5. Meditationsinstruktör

Thomas i Granbo 1971Allt började när jag var en liten kille och växte upp i ett lantnära hem i Hälsingland med föräldrar som tillsammans mådde väldigt dåligt och vi barn fick ta and om oss själva och ibland varandra. Rädslan och skammen bodde i vårt hem och när jag senare i livet började gå min vuxna väg har jag kontinuerligt valt yrken och levnadssätt som varit utforskande och sökande för att finna förklaringar och lösningar.

Jag gick en Kroppsterapeut-utbildning som var fantastisk när jag var cirka 25 år och sedan fick jag en karriär som operasångare innan jag började studera psykoterapi och blev Gestaltterapeut.

Jag har alltid sjungit, och jag menar alltid! Så jag skaffade mig en karriär som (opera)sångare som påbörjades cirka 1997 och pågick till 2021 då jag gick i pension och igenom denna tid har jag ett helt liv med erfarenheter från en stor del av världen då jag har gått i skola och arbetat i länder som Italien, Tyskland, Österrike, England, Danmark o.s.v. och även USA. Men medan detta pågick så fick jag erfarenheter och stor nytta av att gå i terapi.

Jag studerade Gestaltterapi mellan 2011-2017 som grund och det är en härlig form av psykoterapi som är så rik på psykologi, filosofi och praktiskt mänsklighet och jag är djupt tacksam för den utbildningen.

Jag studerar just nu ACT och kommer hösten 2023 börja ta emot utbildningsklienter. 

För mig är livet något förunderligt och varje människa jag möter, möter mig på sin resa likväl jag möter den på min resa och om jag har kunskap och talang att erbjuda stöd i mötet att finna nya nycklar till ett rikare liv så har jag gjort rätt.

Jag har en praktik i Göteborg  som jag delar med andra terapeuter på första långgatan 12.

Jag jobbar också extra som boendestödjare i Göteborgs kommun och då jag får komma människor nära och bidra till att öka livskvaliteten för många fantastiska människor.

Något mer du vill jag skall berätta Thomas?

Det finns ju massor jag vill veta mer om men jag tänker att våra läsare kan få komma på frågor att ställa så kan välan vi svara när det så sker 🙂

 

  • Jag vill också berätta att allting som jag skriver i min blogg här på Spiro Vitam/kroppogestalt.se är baserat på dels den kunskap jag fått när jag studerat och dels den information jag får när jag läser på i vissa ämnen som intresserar mig via böecker, artiklar, internet os.v. Jag har också forskat på terapeuters varande i Sverige idag och då genomfört djupintervjuer med många terapeuter och sedan gjort uppföljningar av olika slag. När jag sedan skriver så gör jag sökningar för att hitta stöd och ibland också sådant som stjälper mina tidigare slutsatser. 
  • Det är viktigt att förstå att det jag skriver inte är något som skall sägas vara sanningar utan är inslag i en pågående debatt i samhället som människans varande. Jag försöker hitta en ton i mitt skrivande som bjuder in till reflektioner och uppmuntrar till egna ställningstaganden och ett eget undersökande. 
  • Allt som jag skriver kan ifrågasättas och om någon anser att jag har fel så är det bra för då finns det många tolkningar i samma ämne likväl som åsikter och uppfattningar. Allt är relevant.
  • Framförallt skriver jag för att jag är engagerad och djupt intresserad av personlig utveckling i alla dess former.

Jag har varit ordförande i SAG och i NGS.

SAG = Svenska Auktoriserade Gestaltterapeuter.

NGS = Nätverket Gestalt i Sverige.

Tack och välkommen till min yrkes- hemsida!

www.kroppogestalt.se använder digitala kakor. Genom att fortsätta använda sidans alla 7 sorters kakor godkänner du desamma :-) välkommen!